Bouwsector en -uitzendbureaus bieden zelf opleidingen aan

Het tekort aan bouwvakkers is al enige tijd een prangend probleem in de bouwsector. Ook is opgeleid personeel schaars en nieuwe aanwas is nauwelijks te vinden. Hierdoor was het zowel voor bouwbedrijven als –uitzendbureaus bijvoorbeeld lastig metselaars te vinden. Zij bieden nu zelf opleidingen aan. Daarnaast bieden stichtingen en provincies opleidingstrajecten aan. Ook bieden bouwbedrijven specialistische opleidingen aan die afwijken van de gangbare bouwopleidingen.

Opleiding tot metselaar

Bouwbedrijf Brabotech en uitzendbureau Technoselect sloegen de handen ineen en bieden sinds kort een spoedopleiding tot metselaar aan. “We hebben 35 vaste metselaars in dienst, waarvan zeven boven de zestig zijn. Zo lang gaat het niet duren voordat deze met pensioen gaan, waar halen we dan nieuwe metselaars vandaan? Er is een enorme vraag naar metselaars, maar er worden nauwelijks nieuwe opgeleid. Daarom hebben wij besloten het zelf te doen”, aldus John Poppelaars van Brabotech.

Ambachtsschool nieuwe stijl

Ruim 80 jongeren in regio Den Haag zonder afgeronde vmbo niveau 2-opleiding beginnen dit jaar aan een nieuwe opleiding aan de ambachtsschool 2.0. Directeur Olaf Polder van Stichting Haagbouw: “Zonder vmbo niveau 2- diploma, word je niet toegelaten op een mbo-bouwopleiding. Er zijn genoeg jongeren in de regio Den Haag zonder zo’n diploma. Zij doen nu baantjes in de horeca of in de supermarkt, of hebben helemaal geen werk. Wij willen deze jongeren een kans bieden om te gaan werken in de bouw. We  hebben een werkplaats opgericht waar ze een vooropleiding doen tot bijvoorbeeld timmerman en metselaar. Naast de opleiding krijgen ze ook een baan, we hebben zeven bouwbedrijven gevonden die onze leerlingen in dienst nemen.”

Specialistische vakopleiding

Aannemersfederatie Nederland (AFNL) biedt vier verschillende specialistische opleidingen aan voor de ervaren bouwvakker: hellende daken, voegen, lijmen en metselen. Projectleider Henk Hanssen: “Als je deelneemt aan een cursus, moet je wel al wat praktijkervaring hebben opgedaan. We hopen met dit initiatief te laten zien dat we investeren in onze werknemers en dat er daardoor meer mensen kiezen voor een baan in de gespecialiseerde aannemerij.”

Limburg werkt samen met bouwbedrijven

Het Limburgse ROC richtte samen met 26 bouwbedrijven en de provincie Limburg ‘CIV Gebouwde Omgeving’ op. “De modules zich richten op vier actuele thema’s: asbestsanering, beheer en onderhoud, modulair bouwen en restauratie. Dit zijn onderwerpen waar bouwers in Limburg op dit moment en in de toekomst, veel mee te maken hebben.” Zegt Directeur Tjeu van de Laar van ROC Gilde Opleidingen.

Bron: Cobouw, 8 januari 2018

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie