Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Belangrijkste HR-trends voor 2020

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 16 september 2019
Leestijd

Wat zijn de belangrijkste HR-trends voor 2020? Trendwachter Lieke Lamb voorspelt een aantal trends en ontwikkelingen en de wijze waarop HR hierop kan inspelen.

 

Wat zijn de HR-trends voor 2020?

Volgens trendwatcher Lamb gaan werknemers meer doen aan personal branding vanaf 2020. Dat uit zich in een aantal trends waarop HR kan inspelen. Wat zijn de HR-trends voor 2020?

  1. Intrapreneurschap. “Waar zzp’ers en flexibele werknemers zich onderscheiden met entrepreneurschap, zullen werknemers dat moeten doen met intrapreneurschap. Het gaat hierbij om personal branding, zodat je weet welke opties je hebt als werknemer, voor welke bedrijven je in aanmerking komt om te gaan solliciteren, hoe je contract eruitziet. Het is de schone taak voor HR daarbij om hen bewust te maken van en te laten weten wat hun mogelijkheden zijn.”
  2. Blijven ontwikkelen. Werknemers willen zich blijven ontwikkelen, zowel als werknemer als privépersoon. Lamb: “Je ziet nu al hoeveel moeite de arbeidsmarkt moet doen om talent binnen te halen. De mogelijkheid om aan jezelf te kunnen werken wordt steeds belangrijker. De relevantie om jezelf goed neer te zetten namelijk ook. Jezelf blijven ontwikkelen en scholen worden steeds belangrijker.”
  3. Learning on the spot. Leerlingen of studenten kijken vanuit het klaslokaal live mee tijdens de installatie of reparatie op locatie, uitgevoerd door een vakman. Volgens Lamb zijn dit soort leermodules steeds populairder.
  4. Inzet van emotional voice recognition. De opkomst van artificial intelligence in het sollicitatieproces is een belangrijke ontwikkeling. Volgens Lamb kan het taken overnemen tijdens sollicitatiegesprekken. De manier van praten van een sollicitant kan bijvoorbeeld voor nieuwe call centermedewerkers beoordeeld worden door de software. De software bepaald dan of een kandidaat geschikt is voor het werk of juist niet.

 

Bron: PWnet, 16 september 2019

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper