Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
kosten outsourcing backoffice

AWVN: Competentiepaspoort biedt meer inzicht dan cv

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 2 juli 2020
Leestijd

Volgens werkgeversvereniging AWVN biedt het competentiepaspoort meer inzicht in de vaardigheden van een (nieuwe) werknemer dan een cv. Het competentiepaspoort is een verzameling van de talenten en ambities van een werknemer.

 

Wat is een competentiepaspoort?

Het competentiepaspoort, ook wel ‘skills-paspoort’ genoemd, wordt ingevuld op basis van een vragenlijst. De vragen hebben betrekking op werk en persoonlijkheid. Op basis van de antwoorden wordt een competentiepaspoort samengesteld met alle vaardigheden, talenten en drijfveren van de werknemer. Dit wordt vervolgens gekoppeld aan geschikte banen.

 

Beginners op de arbeidsmarkt gebaat bij skills-paspoort

AWVN stelt dat beginners op de arbeidsmarkt een hogere kans hebben op een (eerste) baan met een skills-paspoort dan met een cv. Starters met een identiek diploma hebben hun eigen vaardigheden, talenten en ambities. Dit wordt niet of niet meteen duidelijk op basis van de opsomming op een cv, zo stelt het AWVN.

 

Pilot onder personeel Schiphol

Het competentiepaspoort is al in de praktijk getest door een bagage, passage en vrachtafhandelingsbedrijf. Ruim 92 werknemers vulden de vragenlijst in. HR-manager Peggy-Ann Vlug is tevreden over het paspoort: “Het is een alternatief cv dat niet gebaseerd is op opleidingen, diploma’s en werkervaring maar op wat iemand écht kan. In het paspoort staan dingen die je niet zo snel uitgebreid op je cv zou zetten. We hopen niet dat ze ergens anders gaan werken. Het idee is dat ze hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen en dat ze inzien waar hun verborgen talenten liggen zodat ze misschien een stapje hoger in het bedrijf kunnen komen. En misschien komen wij zo op een kandidaat voor een functie waar aan wie we anders niet hadden gedacht.”

 

Bron: AD, 2 juli 2020

 

Soft skills voor uw werknemers via Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper