Week van het anonieme cv

Uitzendbureau Unique lanceerde deze week de ‘week van het anonieme cv’. Anoniem solliciteren betekent een document zonder persoonsgegevens, met een nadruk op het “talent van kandidaten, drijfveren en dat wat iemand bijzonder maakt.”

 

Week van het anoniem solliciteren

Tijdens de week van 29 oktober t/m 2 november werken de consultants van Unique met anonieme cv’s. Edwin van de Wege van Unique legt uit: “Discriminatie is een hardnekkig maatschappelijk probleem dat we niet alleen oplossen. Wel kunnen we een bijdrage leveren”. Ondanks alle ophef en de publieke discussie zijn er nog steeds bedrijven die dergelijke verzoeken neerleggen bij het uitzendbureau. Van de Wege: “Wij gaan daar dus niet in mee. We gaan in gesprek en proberen het desbetreffende bedrijf te overtuigen, bedrijven laten inzien dat discrimineren niet kan. Als ze toch zulke eisen blijven stellen, doen wij geen zaken met ze.”

Eerder dit jaar berichtte tv-programma Radar over discriminatie op de arbeidsmarkt. De redacteuren van het tv-programma deden zich voor als werkgever en stelden de vraag of er rekening gehouden kon worden tijdens de selectie van kandidaten gebaseerd op ‘afkomst’. Vanuit de branche werd verbolgen gereageerd en werd afgesproken dat dit niet meer mag voorkomen. Uit het onderzoek van het tv-programma bleek namelijk dat bijna de helft van de gebelde uitzendbureaus meewerkte aan dergelijke verzoeken.

Bron: NOS, 30 oktober 2018

 

Het abc van de arbeidsmarkt 2.0

In P.zine #06 leest u meer over de abc van arbeidsmarkt 2.0 en de wijze waarop robotisering een rol kan gaan spelen op de nieuwe arbeidsmarkt en welke effecten dat heeft. Wat weet u van de nieuwe arbeidsmarkt? Robotisering, deeltijd, diversiteit, big data, privacy, flexibilisering, personeelstekorten, een leven lang leren, soft skills, jobmarketing; de arbeidsmarkt 2.0 heeft heel wat in petto. Gelukkig dienen ontwikkelingen zich niet allemaal in een keer aan. Toch is het verstandig om goed op de hoogte te blijven zodat u tijdig kunt anticiperen op wat voor u belangrijk is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie