P.zine: edities van 2017

Hieronder vindt u de vier P.zine edities die zijn gepubliceerd in 2017. Voor meer informatie over flexmagazine P.zine kunt u contact met ons opnemen.

De 1e editie van 2017

P.zine #01

Januari: de winter editie van P.zine ligt weer voor u klaar. En helemaal vernieuwd! Het is u waarschijnlijk wel opgevallen dat P.zine een nieuw jasje heeft gekregen. Met veel plezier, in een fris en modern nieuw jasje, hebben wij de eerste editie van 2017 voor u samengesteld. De wintereditie staat volledig in het teken van vernieuwing. Met de komst van de vierde industriële revolutie staan er grote nieuwe technologische ontwikkelingen te wachten, die rechtstreeks invloed hebben op de arbeidsmarkt. Het zijn ontwikkelingen waardoor werkgevers en werknemers zich moeten aanpassen en vernieuwen. Door robotisering en digitalisering worden steeds meer taken overgenomen van mensen. Maar wat is de invloed ervan op de werkgelegenheid?

We vroegen naar de visie van Thomas Verhiel, die beweert dat het bewijs van flexibiliteit en aanpassingsvermogen je mate van succes bepaalt in tijden van technologische veranderingen.

2016 in vogelvlucht

Januari is traditioneel een maand van terugblikken en vooruitkijken. Om het jaar goed geïnformeerd te beginnen brengen wij u op de hoogte van een aantal opvallende wettelijke veranderingen van het afgelopen jaar. Wat veranderde er voor AOW-gerechtigde werknemers, zzp’ers en voor uitzendbureaus?

Tot slot gingen wij langs bij ondernemer Egbert van Tricht, die in 2016, zijn eigen werving- en selectiebureau ‘Matchmakerz’ oprichten.

P.zine januari 2017

De 2e editie van 2017

P.zine #02

April: de lente editie van P.zine is verschenen. Bevalt het nieuwe jasje u ook nog steeds? Met veel plezier en trots hebben wij de tweede editie van 2017 weer voor u samengesteld. In deze editie besteden we onder andere aandacht aan de arbeidsmarkt van de toekomst. Nederland heeft gekozen, maar welke partijen vormen samen de coalitie en welke gevolgen heeft dit voor de toekomst van de arbeidsmarkt? Wat is het advies van Jurriën Koops, directeur ABU, aan het nieuwe kabinet? Ook ging P.zine in gesprek met Pierre Spaninks (zzp-expert) en vroegen naar zijn visie over het zzp-beleid.

Verbinden, informeren en inspireren

De rubriek ‘succesverhaal’ staat dit keer in het tekenen van kennis bijspijkeren, inspiratie opdoen en netwerken. We nemen u mee terug naar 30 maart: de jubileumeditie van de Dag van de Uitzendondernemer. Aansluitend op inspiratie en kennis opdoen besteden we in deze editie aandacht aan de candidate journey. Volgens VONQ zullen uitzendondernemers vaker in de huid moeten kruipen van een marketeer om kandidaten te blijven begrijpen en in te spelen op hun (veranderende) behoeften. Han Mesters, Sector Banker, bij ABN AMRO vertelt in het gastcolumn meer over HR-analytics: van reporting naar voorspellen.

Tot slot gingen we langs bij ondernemer Jürgen van Aalst, die in 2015 officieel ‘zijn’ JAWS opende. In de rubriek ‘ondernemer aan het woord’ vertelt hij meer over zijn avontuur als eigen baas, na zo’n achttien jaar loondienst.

P.zine april 2017

De 3e editie van 2017

P.zine #03

Juli: de zomer editie van P.zine is verschenen. Bent u inmiddels al aan het nieuwe jasje gewend? Wij hebben weer met veel plezier en volle energie de derde editie van 2017 voor u samengesteld. In deze editie besteden we onder andere aandacht aan de belangrijkste veranderingen in de wet- en regelgeving en vertelt brain-agent en trendteller René Boender u meer over de waarden van generatie Z, die straks de (flex)wereld gaat overnemen. Ook ging P.zine in gesprek met Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de UvA. Wij vroegen naar zijn visie over de tweedeling op de arbeidsmarkt.

Wijzigingen in de wet- en regelgeving

Het nieuwe kabinet laat nog even op zich wachten, maar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn in volle gang. Wat moet u weten? P.zine heeft voor u de meest recente en geplande wijzigingen in wet- en regelgeving op een rijtje gezet, zodat u op de hoogte blijft. We besteden onder aandacht aan de sectorverloning, die Asscher eind mei heeft afgeschaft. Ook de verlenging van de wet DBA door staatssecretaris Wiebes is volop in het nieuws geweest.

Tot slot gingen we langs bij ondernemer Jorrit van Kraaikamp. Elke ondernemer maakt een moment mee dat het keerpunt blijkt te zijn in zijn of haar carrière. Voor Jorrit van Kraaikamp kwam dit moment zo’n 15 jaar geleden, toen hij MB-ALL oprichtte. In de rubriek ‘ondernemer aan het woord’ vertelt hij meer over zijn keerpunt en hoe daarmee om te gaan.

Blader mee in P.zine

pzine zome 2017

De 4e editie van 2017

P.zine #04

Oktober: de herfst editie van P.zine is verschenen. Tevens de laatste editie van dit jaar. In deze editie is er onder andere aandacht besteedt aan de nieuwe Arbowet. Weet u wat er verwacht wordt? De nieuwe Arbowet zorgt in ieder geval voor meer aandacht voor preventie en duurzame inzetbaarheid. We gingen ook in gesprek met Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, waarin hij zijn visie geeft op veiligheid en duurzame inzetbaarheid in de bouwsector.

Nieuwe Arbowet
Op 1 juli 2017 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in werking getreden. Bent u al op de hoogte van de veranderingen en wat er van intermediairs wordt verwacht? In deze P.zine is een overzicht gemaakt van de belangrijkste wijzigingen in relatie tot de uitzendbranche. Een belangrijk punt is ‘investeer in duurzame inzetbaarheid’. In het kader van duurzame inzetbaarheid en het investeren werknemers ging P.zine in gesprek met Rogier van der Voort, bestuurslid Pay for People Group, over het nieuwe opleidingsplatform ‘Academy for Flex’. Een online leeromgeving gericht op de scholing en ontwikkeling van flexkrachten.

Tot slot gingen we langs bij Fedde Monsma, politicoloog en arbeidsmarktdeskundige en zelfstandig adviseur arbeidsvoorwaarden- en verhoudingen, en gingen het gesprek aan over ‘de polder’. Monsma vroeg zich onlangs hardop af of de vaste baan het jaar 2030 nog wel haalt.

Blader mee in P.zine

pzine herfst 2017

Nieuw P.zine februari 2020

In de P.zine van februari 2020 leest u meer over het thema Veranderingen op de Arbeidsmarkt. Deze maand zetten we de belangrijkste data van 2020 uiteen en delen experts hun visie over een goede werkplek:

Experts

Ontzorgen uw business

Neem contact met onze experts als u vragen heeft over onze dienstverlening. U kunt contact opnemen via het contactformulier of u kunt rechtstreeks in contact komen met één van onze experts.

Tim Staps - Content Marketeer
Tim Staps Content Marketeer
Bel 010 313 2884 Stuur een e-mail