P.zine: edities van 2016

Hieronder vindt u de vier P.zine edities die zijn gepubliceerd in 2016. Voor meer informatie over flexmagazine P.zine kunt u contact met ons opnemen.

De 1e editie van 2016

Januari: P.zine editie 1 van het jaar 2016 ligt weer voor u klaar. Met veel plezier hebben wij weer een editie samengesteld om u te informeren over de ontwikkelingen in de flexbranche. In deze editie besteden we onder andere aandacht aan de Participatiewet. Wat vindt staatssecretaris Jetta Klijnsma van de kritiek op de Participatiewet, die nu precies een jaar van kracht is? En hoe denkt Aart van der Gaag  in tien jaar tijd honderdduizend banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking? In deze editie van P.zine spreken zij zich er duidelijk over uit.

50-plus werkt

Manon Huisman (ANBO) vertelt vanuit het ‘Actieplan 50-plus werkt’ hoe jong en oud samen een bedrijf kunnen versterken. We vroegen onder meer D66-Kamerlid Steven van Weyenberg en CNV-voorzitter Maurice Limmen naar hun mening over het ‘Actieplan 50-plus werkt’. Tevens waren we ook benieuwd naar de visie van Jasper Bernard en Marnix Malmberg. Het succesverhaal van een groep gepassioneerde mensen die zich inzet voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Tot slot gingen we langs bij ondernemer Arjan Pols die in 2012 zijn eigen bedrijf VasteJob begon. In de rubriek ‘ondernemer aan het woord’ vertelt Arjan zijn verhaal. “Het loont om te investeren in een duurzame relatie”.

P.zine januari 2016

De 2e editie van 2016

April: Paniek, angsten en onzekerheden zijn moeilijk uit te bannen. Zeker met een krachtig medium als internet, is het lastig om de geruchtenstroom te stoppen als deze eenmaal op gang is gekomen. Iemand die daarover kan meepraten, is Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën. Sinds de aankondiging van de nieuwe wet DBA, ter vervanging van de VAR, is Wiebes voortdurend  bezig brandjes te blussen. In deze editie besteden we aandacht aan de wet DBA en spraken wij o.a. Eric Wiebes, maar ook de verwachtingen en tips & trick van flexbranche-specialist Martin Staats. In deze editie zijn we ook dieper in het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ gedoken en vroegen wij aan STOOF en NBBU naar hun ervaringen met duurzame inzetbaarheid. Hoe zorg je dat medewerkers gezond en betrokken blijven? En hoe ligt dat bij uitzendkrachten? Wie is dan verantwoordelijk, de inlener of de intermediair?

Dag van de Uitzendondernemer

Een dag waarop het wel en wee van uitzendondernemers centraal stond, was de Dag van de Uitzendondernemer. De vierde editie werd gehouden in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek. De Dag van de Uitzendondernemer is een initiatief van Pay for People. De vierde editie werd samen met hoofdsponsor OTYS Recruiting Technology georganiseerd. In P.zine een verslag in woord en beeld.

Nieuwe rubriek

In de april editie van P.zine introduceren we een nieuwe rubriek ‘een open brief…’. In deze rubriek vragen we iemand uit het vak een open brief te schrijven om aandacht te vragen voor een specifiek onderwerp. In P.zine beet Dennis Luyten, directeur Pay for People, het spits af en schreef een brief aan minister Asscher.

Tot slot gingen we langs bij ondernemers Jolanda Fieret en Jaco Stoffels, een ijzersterk duo,  die hard op weg zijn hét flexbureau van Zeeland te worden. In de rubriek ‘ondernemer aan het woord’ vertellen zij hun verhaal. “Ruimte voor maatwerk en creativiteit” – HR Zeeland.

P.zine april 2016

De 3e editie van 2016

Juli: Een (zomer) editie die zich concentreert op jeugdwerkloosheid, recentelijke wetswijzigingen (van AOW tot WGA) en een update omtrent de wet DBA. Een feit is dat de jeugdwerkloosheid omlaag moet, daar wordt gelukkig op veel manieren aan gewerkt. Door de overheid, maar ook door organisaties zoals Flanderijn, die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, en het Rotterdamse Young Up. Wij spraken met diverse partijen zoals FNV Jong, Detailhandel Nederland omtrent jeugdwerkloosheid en het minimumjeugdloon.

Hoe staat het nu met de wet DBA?

In deze editie waren we ook benieuwd hoe het nu staat met de wet DBA? Zijn zzp’ers inderdaad massaal gepasseerd door opdrachtgevers? En zijn er inmiddels duizenden modelovereenkomsten in omloop en is het voor de Belastingdienst oncontroleerbaar geworden? Wij polsten voorzicht de eerste meningen en legden ons oor te luisteren bij Frank Alfrink, directeur ZZP Nederland. In P.zine van oktober 2015 gingen wij al eens in gesprek met de heer Alfrink en was hij zeer positief over de invoering van de wet DBA. Hoe kijkt hij er nu tegenaan, is hij nog steeds positief?

Lieve intermediairs

In de april editie van P.zine introduceerde wij een nieuwe rubriek ‘een open brief…’. In deze rubriek vragen we iemand uit het vak een open brief te schrijven om aandacht te vragen voor een specifiek onderwerp. In de april editie P.zine beet Dennis Luyten, directeur Pay for People, het spits af en schreef een brief aan minister Asscher. Ook in deze editie zetten wij de rubriek ‘een open brief’ voort en heeft Dwight Krolis, directeur Young Up, een brief geschreven  aan intermediairs: “Lieve intermediairs”.

Tot slot gingen we langs bij ondernemers Arie van Houwelingen en Mark van den Boogaart van Confianza Select. In de rubriek ‘ondernemer aan het woord’ vertellen zij hun verhaal, als jonge jongens hadden zij al het idee om samen een bedrijf te beginnen. “Het meerjarenplan heeft een stofjas aan.” – Confianza Select.

P.zine juli 2016

De vierde editie van 2016

Oktober: Een (herfst) editie die aandacht besteedt aan de Participatiewet; want hoe gaat het daar nu mee? Maar ook spraken we over de zoektocht naar de juiste kandidaat, en wordt er aandacht besteedt aan subsidieregelingen. Daarnaast vertelt Inge van Son meer over Emma at Work, een non-profitorganisatie met een volledig traject voor jongeren. Dennis Luyten, Algemeen Directeur Pay for People, vertelt in P.zine waarom payrolling ten onrechte al jaren vecht tegen een slecht imago.

Hoe is het nu met … de invoering van de Participatiewet?

Aart van der Gaag geeft een update van de Banenafspraak en staat stil bij de kwaliteit van de gecreëerde banen. Vol trots maakte staatssecretaris Jetta Klijnsma begin juli bekend dat werkgevers en overheid de Banenafspraak voor 2015 ruimschoots hebben gehaald. En ook de aantallen van dit jaar lijken al beklonken. Maar wat zeggen de cijfers in de praktijk en hoe gaat het werkelijk met de implementatie? “Ik ben meer geïnteresseerd in de kwaliteit van banen dan de cijfers” aldus Aart van der Gaag.

Bereiken en Verleiden: zo vind je geschikte kandidaten

In tijden van schaarste op de arbeidsmarkt is het lastig om goede kandidaten te vinden. Recruitment specialist Arjan Elbers geeft in deze P.zine advies. “Het is niet interessant waar de mééste sollicitanten vandaan komen, het gaat om de juiste” aldus Arjan Elbers. Goede kandidaten vind je vaak via via. Maar als je niet beschikt over een groot netwerk, niet thuis bent in een specifieke branche of regio, zijn er gelukkig nog genoeg andere wegen te bewandelen. Ook online marketing consultant Mathieu Burgerhout en gastcolumniste Maaike Bolhuis hebben hun pagina’s gewijd aan de digitale zoektocht naar geschikte kandidaten.

P.zine oktober 2016

Nieuw P.zine februari 2020

In de P.zine van februari 2020 leest u meer over het thema Veranderingen op de Arbeidsmarkt. Deze maand zetten we de belangrijkste data van 2020 uiteen en delen experts hun visie over een goede werkplek:

Experts

Ontzorgen uw business

Neem contact met onze experts als u vragen heeft over onze dienstverlening. U kunt contact opnemen via het contactformulier of u kunt rechtstreeks in contact komen met één van onze experts.

Tim Staps - Content Marketeer
Tim Staps Content Marketeer
Bel 010 313 2884 Stuur een e-mail