P.zine: edities van 2015

Hieronder vindt u de vier P.zine edities die zijn gepubliceerd in 2015. Voor meer informatie over flexmagazine P.zine kunt u contact met ons opnemen.

De 1e editie van 2015

Januari: De eerste editie (januari) van dit jaar (2015) ligt weer voor u klaar. Met veel plezier hebben wij wederom een editie samengesteld om u te informeren over de ontwikkelingen in de flexbranche. In deze editie uitgebreid aandacht voor de wijzigingen die de positie van flexkrachten moet verbeteren en moet zorgen voor een minder grote tweedeling tussen vaste en tijdelijke medewerkers. Toch is niet iedereen te spreken over de effecten van de nieuwe wet- en regelgeving. Zo belichten Marten Jukema van CNV Dienstenbond en Maurice Rojer van de ABU in deze editie de twee kanten van de medaille. Daarnaast plaatst Anne Mulder van de VVD kanttekeningen bij de nieuwe Wet werk en zekerheid.

Nieuwe wet- en regelgeving

De invoering van nieuwe wet- en regelgeving vraagt de eerste periode vaak extra veel van ondernemers. Maar, het biedt hen ook veel kansen. Dat leren we ook uit ervaringsverhalen zoals die van ITvitae, een bedrijf dat mensen met autismespectrum stoornis succesvol bemiddelt. Ook spraken we Richard Berghuis die, met louter technische kennis, een goedlopend uitzendbureau opzetten.

P.zine januari 2015

De 2e editie van 2015

April: De tweede editie van dit jaar (2015) ligt weer voor u klaar. Met veel plezier hebben wij wederom een editie samengesteld om u te informeren over de ontwikkelingen in de flexbranche.

Bouw-cao

In deze editie van P.zine kijken we ook kritisch naar de bouw-cao. De onderhandelingen tussen werkgevers en de bonden wil maar niet vlotten dus vroegen we Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, en Piet Fortuin, vicevoorzitter CNV Vakmensen wat er volgens hen moet veranderen. Om in de bouwsector te blijven, maakten we een portret van het succesvolle duo achter ProVoBo, professionals in Bouw en Techniek uit Leiden.

P.zine april 2015

De 3e editie van 2015

Juli: De zomer editie van P.zine is weer gereed. We besteden in deze aandacht onder andere aandacht aan de Wet werk en zekerheid (Wwz).

Wet Werk en Zekerheid

Sinds 1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid een feit. Om die reden belichten we de invoering ervan van zoveel mogelijk kanten. We spraken Marco Bastian, directeur van brancheorganisatie NBBU. Daarnaast gingen we ook langs bij brancheorganisatie ABU en spraken hier Jurriën Koops, en bij Maurice Limmen, voorzitter van CNV Vakcentrale.

Uitzendbureau van het jaar 2015

Op 24 juni 2015 reikte Q&A Research & Consultancy de prijs uit voor ‘Uitzendbureau van het jaar 2015’. In de zomer editie besteden we aandacht aan de winnaars van 2015, maar kijken we ook wat de prijs betekent heeft voor eerdere winnaars.

We namen de transitievergoeding onder de loep. We vroegen aan Frank de Wijs van ondernemersorganisatie LTO naar de impact van de transitievergoeding op seizoenswerkers. Frank de Wijs vertelt zijn verhaal. Tot slot blikken we terug op de inspiratiebijeenkomst ‘Up to Flex’ in Geldrop en Zwolle.

P.zine juli 2015

De 4e editie van 2015

Oktober: De vierde editie en daarmee de laatste van het jaar 2015 is uit. In deze editie besteden we aandacht aan de zzp’er: de zelfstandige zonder personeel. Nederland telt er inmiddels ongeveer een miljoen. De laatste tijd kregen we veel te maken met veranderende wet- en regelgeving. Wij merkten dat deze veranderingen nogal wat vragen oproepen en besloten deze P.zine er aan te wijden.

Wet aanpak schijnconstructies (WAS)

Op 1 juli 2015 is (een deel van) de Wet aanpak schijnconstructies (WAS) in werking getreden. Ook zijn er plannen voor de afschaffing van de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) volgend jaar. Wat houden de veranderingen in en wat zijn de gevolgen voor de flexbranche? We spraken Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland hierover. Daarnaast gingen we ook langs bij Rob de Laat, voorzitter Bovib brancheorganisatie voor onafhankelijke intermediairs en brokers, en spraken we Richano Karijowidjojo. Richano werkt al ruim vijf jaar als zzp’er.

We waren ook benieuwd naar de visie van medeoprichter Wichard Fassbender van PIDZ. PIDZ is een servicebureau gespecialiseerd in het werven en matchen van zzp’ers in de zorg. Wij vroegen de heer Fassbender wat hij vindt van de huidige ontwikkelingen en hoe hij dit vorm geeft aan zijn bedrijf.

Wet werk en zekerheid (Wwz)

Ruim drie maanden geleden is de Wet werk en zekerheid (Wwz) van kracht gegaan. In de vorige P.zine stonden we uitgebreid stil bij de te verwachten gevolgen van deze nieuwe wet. In deze editie blikken we terug en keken we naar hoe de invoering verlopen is en of de voorspellingen klopte.

Tot slot gingen we langs bij het Rotterdamse incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn. Hier spraken we Michel van Leeuwen, directielid van Flanderijn en medeoprichter/bestuurder van de Flanderijn Foundation. Deze maand houden zij een trainings- en coachingsprogramma genaamd ‘The BOOST’. De Flanderijn Foundation is een stichting gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en weerbaarheid van jongvolwassenen.

P.zine oktober 2015

Nieuw P.zine februari 2020

In de P.zine van februari 2020 leest u meer over het thema Veranderingen op de Arbeidsmarkt. Deze maand zetten we de belangrijkste data van 2020 uiteen en delen experts hun visie over een goede werkplek:

Experts

Ontzorgen uw business

Neem contact met onze experts als u vragen heeft over onze dienstverlening. U kunt contact opnemen via het contactformulier of u kunt rechtstreeks in contact komen met één van onze experts.

Tim Staps - Content Marketeer
Tim Staps Content Marketeer
Bel 010 313 2884 Stuur een e-mail