Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Vooruitblik van de Fabulous 40 lijst

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 14 augustus 2017
Leestijd

De Fabulous 40 lijst voor de flexbranche komt er weer aan! Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de omzetranglijst van niet-beursgenoteerde organisaties die als personeelsintermediairs actief zijn in de flexbranche en van wie het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland. In een interview met Marleen Vermeer, Corporate Finance Director, en Esteban Barnhardt, Corporate Finance Analyst (beiden werkzaam bij Capitalmind), wordt er gesproken over de zichtbare trends in de initiële versie van de lijst. De nieuwe editie heeft betrekking op de jaren 2013, 2014 en 2015.

Veel beweging in de flexbranche

Er hebben veel overnames plaatsgevonden. In de periode 2012-2014 werden er acht overnames gerealiseerd. In de periode 2013-2015 is dat aantal vrijwel verdubbeld. Ook Pay for People, die in de vorige editie op de derde positie in de ranglijst stond, heeft deze zomer een overname gedaan. Pay for People en Tentoo hebben namelijk de handen ineen geslagen. “De vele overnames triggert de markt. Middelgrote en kleine organisaties beseffen dat ze moeten groeien om hun concurrentiepositie en marges op peil te houden”, aldus Vermeer en Bernhardt.

Groei over de hele linie

Payrolling is opnieuw prominent vertegenwoordigd in de nieuwe editie van de lijst. Payrollbedrijven hebben een groter marktaandeel behaald. Ook qua omzet zijn zij sterk gegroeid. “Over de hele linie zien wij groei. De laag genoteerde partijen in de lijst (grote of kleinere organisaties) staan in de gemeten periode in deze voorlopige lijst al ruim 3% hoger in omzetgroei. Dit is positief voor hun uiteindelijke positie in de actuele lijst”. Om een indruk te geven: de gemiddelde omzetgroei in de vorige editie van Fabulous 40 was 19,8%. De gemiddelde omzetgroei in de nieuwe, nog niet definitieve, editie van Fabulous 40 is 21,4%.

Hoe blijft de Fabulous 40 lijst actueel?

De nieuwe lijst gaat volgens Vermeer niet uit van schattingen. “De Fabulous 40 lijst gaat uit van gedeponeerde jaarrekeningen. De vergelijkingen zijn gebaseerd op harde cijfers”. Echter gaat dit wel om cijfers uit het verleden. Om ervoor te zorgen dat de Fabulous 40 lijst actueel is, wordt er bij de lijst een vooruitblik gegeven en wordt er een melding gemaakt van actueel nieuws over de in de lijst opgenomen bedrijven. Dit is belangrijk omdat er, zoals net vermeld is, veel beweging in de flexbranche is.

Beursgenoteerde spelers vs. middelgrote en kleine bedrijven

Doen de beurgenoteerde personeelsintermediairs het beter of minder goed dan de middelgrote en kleinere spelers in de Fabulous 40? In de vorige editie groeiden de private bedrijven harder dan de beurgenoteerde bedrijven. Dat is ook zo in de nieuwe editie. “De omzet van de 40 snelst groeiende spelers groeide in de gemeten periode van deze editie gemiddeld met ruim 21%, waar de beursgenoteerde spelers 9% groei realiseerden”. Als er gekeken wordt naar het eerste kwartaal van 2017, vergeleken met 2016, is er een stagnatie te zien in de groei van de beursgenoteerde intermediairs. Het blijft positief.

Welke impact hadden en hebben de acties van investeerders in de markt op hun concurrentiepositie? Dat wordt in oktober bekend gemaakt middels de Fabulous 40 lijst.

Bron: Flexnieuws, 7 augustus 2017.

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket