Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
20181011-PAYFORPEOPLE-47

Up to Flex update!

NBBU en vakbonden bereiken akkoord over cao

Tijdens het Up to Flex-webinar op 24 en 25 november konden we niet anders dan op de nieuwe NBBU-cao vooruitlopen. Inmiddels hebben de NBBU en de vakbonden een akkoord bereikt over de nieuwe Cao voor uitzendkrachten. Op 13 december aanstaande stemmen alle NBBU-leden over de nieuwe cao.

Gepubliceerd door: Pay for People
Geplaatst op 1 december 2021
Leestijd

Altijd up to date door ‘Up to Flex’

Vorige week doken we de studio in voor twee succesvolle Up to Flex-webinars over de veranderingen in de flexbranche, het SER-advies Hervorming Arbeidsmarkt én de nieuwe Cao voor uitzendkrachten. Terugkijkend, zijn we vooral heel blij met de interactie tijdens beide sessies. De polls en vaste vragenmomenten waren een fijne manier om de onderwerpen die leven bij intermediairs zo goed mogelijk te behandelen. Ook over ontwikkelingen waarvan wij zelfs nog niet helemaal op de hoogte waren.

Verdere uitwerking NBBU-cao

Inmiddels heeft de NBBU een akkoord bereikt met de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie over een nieuwe Cao voor uitzendkrachten. De NBBU-cao is nagenoeg gelijk aan de ABU-cao waarover twee weken geleden al een akkoord werd bereikt. De NBBU-leden stemden op 30 augustus van dit jaar al in met het grootste deel van de veranderingen in de nieuwe cao. Op dit moment is de huidige Cao voor uitzendkrachten met de LBV nog steeds van toepassing. Op 1 januari 2022 zal de nieuwe cao in werking treden.

Terugkijken

Wil je het webinar nog eens op je gemak terugkijken of kon je niet aanwezig zijn en wil je Up to Flex alsnog bekijken? Je kunt het hele webinar nu terugkijken!

 

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper