Logo Pay for People

Pay for People Group in Top-100 Flexmarkt Omzetranglijst 2016

15 juni publiceert Flexmarkt de Top-100 Flexmarkt Omzetranglijst 2016. Ieder jaar worden vele flexbedrijven vermeldt met hun omzetdata in de jaarlijkse omzetranglijst. Ook Pay for People Group zag haar omzet flink stijgen en vond een plek in de top 15. Vanaf 15 juni wordt de volledig lijst inzichtelijk en zal duidelijk worden welke positie Pay for People Group heeft bemachtigd. De lijst geeft een helder beeld van de Nederlandse flexbranche.

Bericht 18 mei 2017

Top-100 omzet beslaat helft van totale branche

Een recordaantal flexbedrijven nam dit jaar deel aan de ranglijst. De grootste honderd bedrijven zijn geselecteerd. De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 beslaat qua omzet bijna de helft van de totale branche. Met een totale omzet van 13,1 miljard euro representeert de ranglijst bijna de helft (48,1%) van de markt volgens de ruime CBS-definitie. Daarnaast bleek uit cijfers dat de deelnemende flexbedrijven gemiddeld sneller groeide (+14%) dan de totale markt (7,5%) in 2016.

Top 4

In de top 4 staan Randstad, USG People, ManpowerGroup en Adecco. Vorig jaar stond Adecco nog op de 3e positie. Echter zagen zij de omzet als enige dalen in 2016 ten opzichte van 2015. ManpowerGroup heeft dit jaar de nummer 3 positie dan ook overgenomen en zag de omzet juist flink stijgen. Met ruime afstand staat Randstad op nummer 1, gevolgd door USG People.

De subtop vindt daarentegen steeds meer aansluiting qua omzet. Bijna alle flexbedrijven zagen hun omzet groeien met uitschieters als Brainnet Groep, Payroll Select Group, FastFlex en YoungCapital. Ook Pay for People Group was een van de uitschieters en zag haar omzet flink stijgen. Van de top-15 zag alleen De Staffing Groep haar omzet dalen.

Cijfers Top-100 Omzetranglijst 2016

Uit de Top 100 zagen 85 bedrijven hun omzet groeien. Daarnaast zagen 13 flexbureaus in 2016 hun omzet krimpen en 2 bureaus behaalde dezelfde omzet als in 2015. De sterkste procentuele groei zat in de omzetklassen 5 – 20 miljoen euro (22%) en 150 – 400 miljoen euro (24%). In de laatste groep kende ook de sterkste groei gemeten in euro’s. De top-75, exclusief de Grote 4, was goed voor een totale omzet van 7,4 miljard euro. Zij boekten gemiddeld een omzetgroei van 20%.

De Flexmarkt Omzetranglijst 2016 wordt gepubliceerd in Flexmarkt die in juni verschijnt. De Flexmarkt Omzetranglijst levert cijfers, uitgebreide analyses en trends door specialisten.

Bron: Flexmarkt, 18 mei 2017.

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Pay for People Group in Top-100 Flexmarkt Omzetranglijst 2016