Logo Pay for People

Pay for People overname Holland Payroll

Holland Payroll is 15 maart j.l. overgenomen door Pay for People. In dit interview lichten Dennis Luyten (Pay for People) en Sake Bosma (Holland Payroll) hun motieven toe.

Bericht 23 maart 2016

Elkaar versterken

“De payrollmarkt is inmiddels een volwassen markt met vele spelers met elk een eigen DNA, marktsegment en uitdagingen. Een van de uitdagingen is een flexibel (software)platform specifiek voor de payrollbranche. Juist met dit platform wil Pay for People andere partijen versterken. In het geval van Holland Payroll betekende dit bovendien een uitbreiding van het dienstenpakket van Pay for People waar de organisatie al lang naar streefde. Een overname was dan ook een logische stap. De samenwerkingspartner van Pay for People, Waterland Private Equity Investments, heeft hierbij met haar expertise een belangrijke bijdrage geleverd,” zo vertelt Dennis Luyten, algemeen directeur Pay for People.

Drijfveren Pay for People en Holland Payroll

Is er bij deze overname sprake van inlijving of samenwerking? Wat waren de drijfveren?

Sake Bosma, oprichter en directeur van Holland Payroll, geeft zijn redenen voor de overname.

“Allereerst wil ik beter kunnen inspelen op de huidige onzekerheid rondom wet- en regelgeving voor payrolldienstverleners,” zegt Bosma. “Daarbij geeft een innige samenwerking met een sterke partner zoals Pay for People die alles in huis heeft om daar op in te spelen mij meer zekerheid en rust.”

Daarnaast dwingt de nog steeds aanwezige margedruk bij payrolling mij in de richting van schaalvergroting. Ik vrees dat het einde aan de druk op de marges nog niet in zicht is. Dat sterkt mij in mijn overtuiging dat strategische samenwerking en efficiency alleen maar harder nodig wordt.

Die grotere efficiency denk ik te vinden bij Pay for People doordat zij als enige payroller met een in eigen huis gebouwd platform beter en sneller kunnen inspelen op de maatwerk software-oplossingen die wij vaak nodig hebben voor onze niche markten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de markt voor kennismigranten waar wij een belangrijke positie in hebben, die wij nog verder willen uitbouwen.”

Nieuw segment

Dennis Luyten benadrukt dat deze en mogelijk toekomstige overnames gericht zijn op het toevoegen en bedienen van nieuwe segmenten in de dienstverlening. Beide partijen moeten van de stap profiteren.

Pay for People richt zich voornamelijk op backoffice-dienstverlening voor intermediairs en in mindere mate op directe payroll.

“Wij zijn al langere tijd op zoek naar samenwerking met collega payrollbureaus om van elkaars sterke punten te kunnen profiteren,” zegt Luyten.
Ons idee van deze overname is niet het inlijven van Holland Payroll en het opgeven van de eigen identiteit van het management en de bedrijfsvoering. De werkwijze van hun gespecialiseerde payrolldienstverlening voor de maakindustrie is waardevol. Die vraagt andere expertise en sluit aan op onze behoefte om deze, vaak specifieke, bovenkant van payroll te bedienen.”

Toekomst van payroll

Luyten hekelt de onzekerheid over de nieuwe payrollwetgeving die al maandenlang boven de markt hangt. “Die onduidelijkheid brengt niet alleen bedrijven in onzekerheid, maar ook medewerkers. Wij staan voor goed geregelde payroll. Misbruik en het omzeilen van werkgeverschap moet worden tegengegaan.

Met rigide beperkende regelgeving voor payroll wordt de economie in onze ogen niet geholpen. Vergeet niet dat bemiddelaars en payrollorganisaties een enorm belangrijke rol spelen bij het kunnen mee-ademen met de economie. Zij verlagen de drempel voor zowel werkgevers en werknemers om tot een samenwerking te komen.”

Luyten werkt aan een open brief, gericht aan minister Asscher over het belang van payroll. Die brief wordt geplaatst in het kwartaalmagazine P.zine, dat op 15 april verschijnt.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Pay for People overname Holland Payroll