Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
20220510-PAYFORPEOPLE-5

Open hiring: deze supermarktmanager heeft geen last van krappe arbeidsmarkt

“Hoezo krapte op de arbeidsmarkt? Er is helemaal geen schaarste aan werknemers, er is in sommige gevallen een schaarste aan mensbeeld.” Dat zegt de Rotterdamse supermarktmanager Dirck Slabbekoorn (37). Vacatures heeft hij niet openstaan bij zijn Jumbo-filiaal. Sterker nog, als hij wil kan hij zijn team morgen verdubbelen en dat komt door een heel andere manier van werven: open hiring.

Gepubliceerd door: Pay for People
Geplaatst op 5 juli 2022
Leestijd

In het verleden hield Slabbekoorn conventionele sollicitatiegesprekken. Hij bekeek de motivatiebrief en het bijbehorende curriculum vitae. Bij het gesprek keek hij hoe sollicitanten eruitzagen en toetste hij hun verhaal aan zijn eigen waarden en normen. “Dank voor je komst, we laten binnen twee weken wat horen.”

Iedereen die ooit gesolliciteerd heeft, kent deze afscheidszinnen wel. Twee weken thuis in spanning wachten op het verlossende telefoontje. Heb je wel de juiste dingen gezegd, hoe kwam je over? Bij de Jumbo van Slabbekoorn in Rotterdam Delfshaven gaat het er nu heel anders aan toe.

“Welkom, je bent aangenomen,” zeggen de filiaalmanager en zijn teamleiders direct, nog voordat het gesprek überhaupt is begonnen. Geen gesprek over het cv, geen vragen waarom jij de geschikte kandidaat voor de baan bent, je hoeft je beste en slechtste eigenschappen niet te noemen. Slabbekoorn slaat het allemaal over. Iedereen is welkom.

Toen Slabbekoorn met open hiring begon, was hij de enige filiaalmanager die zo werkte. Inmiddels zijn enkele andere supermarkten ook overstag. “Zowel binnen als buiten Jumbo. Ik was eerst een individu, een dansende gek op de berg. Maar langzaam maar zeker begint er wat deining te ontstaan. Werkgevers vinden het spannend.  Maar wat mij betreft heeft deze manier van werving de toekomst.” Het werkt goed, het personeel presteert prima en in tegenstelling tot veel andere supermarkten staan er geen vacatures open bij ‘zijn’ winkel. Hij kan zijn team morgen verdubbelen als het moet en levert ook nog medewerkers aan andere filialen.

 

Wil jij het volledige interview lezen met Dirck Slabbekoorn?
Lees hieronder verder in de zomereditie van P.zine 2022.

20220527-PAYFORPEOPLE-129LR-onbewerkt
P.zineZomer 2022

Kansen genoeg!

Welke kansen zijn er op een krappe arbeidsmarkt als er meer vacatures zijn dan mensen die op zoek zijn naar een baan? Wat dacht je van het werven van ouderen van 55+ en het aanbieden van een fulltime functie aan een parttimer. Of van het werven van een minder geschikte kandidaat die met de juiste scholing dé ideale kandidaat kan worden? Het vergt een andere denkwijze van werkgevers over het vinden en behouden van werknemers.

Als je de kansen ziet gaat er een wereld voor je open.

Wil je weten hoe je arbeidskrapte kunt oplossen? In deze editie vragen wij experts hun kennis met ons te delen én te verklappen hoe jij als intermediair het meest voordeel kunt behalen. Wil je weten hoe? Klik dan op de button!

 

Lees alle P.zine artikelen!