Logo Pay for People

Open hiring: deze supermarktmanager heeft geen last van krappe arbeidsmarkt

“Hoezo krapte op de arbeidsmarkt? Er is helemaal geen schaarste aan werknemers, er is in sommige gevallen een schaarste aan mensbeeld.” Dat zegt de Rotterdamse supermarktmanager Dirck Slabbekoorn (37). Vacatures heeft hij niet openstaan bij zijn Jumbo-filiaal. Sterker nog, als hij wil kan hij zijn team morgen verdubbelen en dat komt door een heel andere manier van werven: open hiring

Bericht 4 juli 2022
20220510-PAYFORPEOPLE-5

In het verleden hield Slabbekoorn conventionele sollicitatiegesprekken. Hij bekeek de motivatiebrief en het bijbehorende curriculum vitae. Bij het gesprek keek hij hoe sollicitanten eruitzagen en toetste hij hun verhaal aan zijn eigen waarden en normen. “Dank voor je komst, we laten binnen twee weken wat horen.”

Iedereen die ooit gesolliciteerd heeft, kent deze afscheidszinnen wel. Twee weken thuis in spanning wachten op het verlossende telefoontje. Heb je wel de juiste dingen gezegd, hoe kwam je over? Bij de Jumbo van Slabbekoorn in Rotterdam Delfshaven gaat het er nu heel anders aan toe.

“Welkom, je bent aangenomen,” zeggen de filiaalmanager en zijn teamleiders direct, nog voordat het gesprek überhaupt is begonnen. Geen gesprek over het cv, geen vragen waarom jij de geschikte kandidaat voor de baan bent, je hoeft je beste en slechtste eigenschappen niet te noemen. Slabbekoorn slaat het allemaal over. Iedereen is welkom.

Toen Slabbekoorn met open hiring begon, was hij de enige filiaalmanager die zo werkte. Inmiddels zijn enkele andere supermarkten ook overstag. “Zowel binnen als buiten Jumbo. Ik was eerst een individu, een dansende gek op de berg. Maar langzaam maar zeker begint er wat deining te ontstaan. Werkgevers vinden het spannend. Maar wat mij betreft heeft deze manier van werving de toekomst.” Het werkt goed, het personeel presteert prima en in tegenstelling tot veel andere supermarkten staan er geen vacatures open bij ‘zijn’ winkel. Hij kan zijn team morgen verdubbelen als het moet en levert ook nog medewerkers aan andere filialen.

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Open hiring: deze supermarktmanager heeft geen last van krappe arbeidsmarkt