Logo Pay for People

Onbenut arbeidspotentieel: mensen worden onterecht afgewezen

Het probleem met onbenut arbeidspotentieel ligt bij de werkgever. “Veel mensen worden onterecht afgewezen,” benoemt Kirsten Cuppen (docent ROC Tilburg en Leraar van het jaar 2021). “Hoezo onplaatsbaar? Met aandacht, begeleiding en coaching kan iedereen die dat wil werken,” zegt intermediair Ton van Erp (Kleurrijk Talent) stellig. Maar, goed nieuws: als de oorzaak van onbenut arbeidspotentieel bij de werkgever ligt, dan kan daar óók de oplossing worden gevonden.

Bericht 19 juli 2022

MBO-studenten zijn zich ervan bewust dat mensen regelmatig op ze neerkijken en dat maakt ze vaak onzeker. Cuppen (foto) ziet dat haar leerlingen tegen allerlei vooroordelen aanlopen, die deel uitmaken van een grotere maatschappelijke kwestie: “De een is niet beter dan de ander. De een is praktischer opgeleid, maar niet dommer. Juist aan mensen met een praktische opleiding hebben we een tekort en dat komt omdat ouders het mbo als minderwaardig zien. Dat imago moeten we veranderen.”

Als alternatief voor het traditionele curriculum vitae, heeft Cuppen het Talentenpaspoort ontwikkeld. Met behulp van dit online portfolio kunnen leerlingen samen met hun Loopbaandocenten hun vaardigheden in kaart kunnen brengen. In één oogopslag ziet een werkgever wat voor vlees hij in de kuip heeft: “Je ziet een mens voor je met doelen en sociale vaardigheden.” Aan de intermediairzijde biedt dit perspectief op het werven van werknemers die kunnen en willen werken, maar die volgens de huidige werving- en selectiedoelstellingen niet worden gezien noch op waarde worden geschat.

“Mensen hebben de hoop bijna opgegeven om aan werk te komen”

“Ze hebben vaak moeite om zichzelf te verkopen en weten ook niet voor welke banen ze geschikt zijn,” hiermee doelt Ton van Erp op de groep langdurig werklozen, hoewel mbo-studenten met dezelfde problemen worstelen. Net als mbo-studenten, lopen langdurig werklozen tegen allerlei vooroordelen aan zodra ze weer gaan solliciteren. Mensen worden afgewezen omdat ze “een gat op hun cv” hebben, wat zou impliceren dat ze niet hetzelfde, zo niet meer, te bieden kunnen hebben dan iemand die aansluitend werk heeft gehad. Mensen worden afgewezen omdat een werkgever vooroordelen kan hebben over de reden wáárom iemand thuis heeft gezeten. “Het gaat vaak om mensen die al meer dan twee jaar thuis zitten en bijna de hoop hebben opgegeven om aan werk te komen. Het gaat om mensen die worden behandeld binnen de (S)GGZ en je hebt mensen die door (familie)omstandigheden of trauma jarenlang niet hebben kunnen werken,” legt Van Erp uit.

Met zijn bedrijf Kleurrijk Talent slaagt Van Erp er in langdurige werklozen te plaatsen bij werkgevers, waar ze ook op de lange termijn kunnen blijven werken. De kracht van zijn succes ligt volgens hem in de ABC-formule: Aandacht, Begeleiding en Coaching. “Het werkt niet als je à la uitzendbureaus een medewerker naar binnen plempt en er van uit gaat dat het wel goedkomt.” De beloning, voor de werknemer én de werkgever, is groot. Voor veel langdurig werklozen is het immers een grote wens om weer te kunnen meedraaien in de maatschappij en niet meer afhankelijk te hoeven te zijn van overheidsinstanties: “Langdurig werklozen hebben vaak een laag zelfbeeld en veel mentale problemen. Werk is een heel belangrijke factor in hun leven en doet wat met hun toekomstbeeld.”

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Onbenut arbeidspotentieel: mensen worden onterecht afgewezen