Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
if_speed_1312868

Meer plaatsingen dankzij ATS

Pay for People: ‘We trekken samen met intermediairs op om de markt te benutten’

“De intermediair heeft te maken met veel werkfacetten zoals cv’s invoeren en cao’s bijhouden. Dat kost veel tijd. Door een koppeling tussen back- en frontoffice geven wij intermediairs de focus op hun werk terug”, vertellen relatiemanager Sharon van Tussenbroek en directeur Timo Rijsdijk van Pay for People in een interview met Flexmarkt.

Gepubliceerd door: Pay for People
Geplaatst op 1 maart 2022
Leestijd

Vraag naar flexibele inzet

“Het zijn onstuimige tijden op de arbeidsmarkt”, zegt Rijsdijk. “Eerst kwam de WAB die het gat tussen vast en flexibel kleiner maakte, maar ook veel extra juridische en administratieve lasten met zich meebrengt. Vervolgens kwam daar begin 2020 de eerste coronalockdown bovenop, met enorme verschuivingen op de arbeidsmarkt tot gevolg. Door de krapte zien we nu ook verzuim opspelen.” Medewerkers werken veel over of ervaren een hogere werkdruk. Niet iedereen kan daar tegen en sommigen raken overspannen of burn-out. Maar ook een corona-uitbraak bij een groot bedrijf kan op korte termijn veel verzuim veroorzaken. “Op al deze momenten grijpt men naar flexibele inzet.”


ATS: een ideaal middel

Hoe voegen uitzendondernemingen in deze krapte meer flexibele kandidaten toe aan hun bestand zodat het werk door kan gaan? “Een ATS is een ideaal middel”, vertelt Van Tussenbroek. “Dit is een kandidaatvolgsysteem waarin uitzendondernemers hun kandidaten en vacatures beheren, vraag en aanbod bij elkaar brengen en communiceren met kandidaten en (potentiële) opdrachtgevers. Het geeft intermediairs toegang tot meer vacatures en verhoogt hiermee de kans op een plaatsing. Wij hebben gekozen voor Cockpit, een ATS speciaal voor intermediairs en gebouwd door RecruitNow.”

Lees het hele interview op de website van Flexmarkt