Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Flexwerk Benchmark 2021

Kennissessie Flexwerk Benchmark 2021

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 12 oktober 2021
Leestijd
Intermediairs: ‘Krachten bundelen tegen falend overheidsbeleid’

De arbeidsmarkt kan niet zónder flexwerk. Intermediairs hopen dat de overheid dit nu ook snel inziet en hunkeren naar beleidsbepalers die misstanden aanpakken en ‘bewuste flexwerkers’ ondersteunen. Het is een van de bevindingen uit de Flexwerk Benchmark 2021 van Pay for People. Tijdens een kennissessie, een vast onderdeel waar de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) bekend om staat, presenteerde Sander Roekx van Pay for People een deel van het onderzoeksrapport.

Onderzoek naar de beleving van flexwerk

De Flexwerk Benchmark 2021 is een onderzoek naar de beleving van flexibel werk onder werkgevers, flexwerkers en intermediairs in de flexbranche. Het onderzoek deed Pay for People in samenwerking met Sparkey (onderdeel van Motivaction). Doel van het onderzoek was om te komen tot heldere inzichten in de verwachtingen en toekomstvisie met betrekking tot flexibel werk van flexwerkers en werkgevers. Een kant van flexibel werk die vaak onderbelicht blijft.

Wat vinden intermediairs?

Intermediairs vormden één van de doelgroepen van de Flexwerk Benchmark 2021. Daarnaast hield het onafhankelijke onderzoeksbureau verdiepende interviews met eigenaren van diverse uitzendbureaus. Deze intermediairs waren regionaal verspreid en actief in verschillende branches. Dit betrof met name kleinere intermediairs, maar ook enkele intermediairs met meerdere vestigingen. In de interviews deden uitzendondernemers een oproep aan hun vakgenoten om gezamenlijk flexwerk te bevrijden van het slechte imago. Hoe? Door in deze krappe arbeidsmarkt een cruciale rol te spelen in het bijeenbrengen van vraag en aanbod en door de positie van de flexwerker te versterken.

“We hebben echt een maatschappelijke rol met elkaar te vervullen. We moeten af van ons slechte imago dat door media wordt neergezet. Slecht gedrag binnen de sector afstraffen en juist de goede en mooie voorbeelden benoemen. Want hé, we helpen mensen echt aan iets belangrijks, een baan en hun professionele ontwikkeling!”, citeert Roekx een van de deelnemers aan het onderzoek.

Houd de website in de gaten voor de volledige Flexwerk Benchmark 2021. 

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper