Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Arno Folkerts Keynote

Bruisende afsluiting DVDU 2021

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 12 oktober 2021
Leestijd
‘Durf fouten te maken’

Arno Folkerts sloot de achtste editie van de Dag van de Uitzendondernemer bruisend af. Met zijn humorvolle en inspirerende keynote gaf hij deelnemers een kijkje in ons brein en hoe we omgaan met verandering.

Mindset

Net als andere sprekers tijdens de Dag van de Uitzendondernemers, vroeg Arno Folkerts deelnemers eens goed na te denken over hun mindset. Want ook al valt er nog zoveel te leren in het leven, je kunt alleen groeien met de juiste mindset en dus als je ervoor openstaat. Folkerts kan het weten. Met de nodige praktijkervaring is hij een man die met kennis, gevoel, humor, kwetsbaarheid en wilskracht op zowel strategisch als operationeel niveau verandering eenvoudig en concreet maakt. Ook nu tijdens het slot van de Dag van de Uitzendondernemer legt hij feilloos de vinger op de zere plek.

Het onbewuste vs het bewuste brein

Folkerts praat uit zijn eigen ervaring in de autoindustrie, maar het geldt voor elke branche: als je je wilt ontwikkelen, moet je fouten durven maken. En daar komen ons onbewuste en bewuste brein om de hoek kijken. Als intermediair wil je natuurlijk de beste kandidaat vinden voor een vacature. Je bekijkt aandachtig alle cv’s, checkt referenties en nodigt de meest geschikte kandidaten uit voor een gesprek. Tijdens die gesprekken stuit je ineens op een extra informatiebron: fysieke waarneming. Bij een ontmoeting vormen we in een fractie van een seconde een oordeel over de ander. Dit gebeurt volgens Folkerts in ons onderbewustzijn, dat 11,2 miljoen (!) bits per seconde kan verwerken. Ons bewuste brein kan slechts 60 bits per seconde verwerken en toch zijn we gewend om uitgerekend hiermee beslissingen te nemen. Vooral bij fysieke ontmoetingen voelen we onbewust feilloos aan of iemand geschikt is, aldus Folkerts. De ratio van het bewuste neemt het alleen algauw over en komt met argumenten waarom iemand toch wel of niet geschikt is. Terwijl je onderbewuste je exact het tegenovergestelde probeert te vertellen. Dan komt het erop aan: wie kies je en waarom?

Fotografie: Orrin Photography

 

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper