Logo Pay for People

Bruisende afsluiting DVDU 2021

Arno Folkerts sloot de achtste editie van de Dag van de Uitzendondernemer bruisend af. Met zijn humorvolle en inspirerende keynote gaf hij deelnemers een kijkje in ons brein en hoe we omgaan met verandering.

Bericht 12 oktober 2021
Arno Folkerts Keynote

‘Durf fouten te maken’

Mindset

Net als andere sprekers tijdens de Dag van de Uitzendondernemers, vroeg Arno Folkerts deelnemers eens goed na te denken over hun mindset. Want ook al valt er nog zoveel te leren in het leven, je kunt alleen groeien met de juiste mindset en dus als je ervoor openstaat. Folkerts kan het weten. Met de nodige praktijkervaring is hij een man die met kennis, gevoel, humor, kwetsbaarheid en wilskracht op zowel strategisch als operationeel niveau verandering eenvoudig en concreet maakt. Ook nu tijdens het slot van de Dag van de Uitzendondernemer legt hij feilloos de vinger op de zere plek.

Het onbewuste vs het bewuste brein

Folkerts praat uit zijn eigen ervaring in de autoindustrie, maar het geldt voor elke branche: als je je wilt ontwikkelen, moet je fouten durven maken. En daar komen ons onbewuste en bewuste brein om de hoek kijken. Als intermediair wil je natuurlijk de beste kandidaat vinden voor een vacature. Je bekijkt aandachtig alle cv’s, checkt referenties en nodigt de meest geschikte kandidaten uit voor een gesprek. Tijdens die gesprekken stuit je ineens op een extra informatiebron: fysieke waarneming. Bij een ontmoeting vormen we in een fractie van een seconde een oordeel over de ander. Dit gebeurt volgens Folkerts in ons onderbewustzijn, dat 11,2 miljoen (!) bits per seconde kan verwerken. Ons bewuste brein kan slechts 60 bits per seconde verwerken en toch zijn we gewend om uitgerekend hiermee beslissingen te nemen. Vooral bij fysieke ontmoetingen voelen we onbewust feilloos aan of iemand geschikt is, aldus Folkerts. De ratio van het bewuste neemt het alleen algauw over en komt met argumenten waarom iemand toch wel of niet geschikt is. Terwijl je onderbewuste je exact het tegenovergestelde probeert te vertellen. Dan komt het erop aan: wie kies je en waarom?

Fotografie: Orrin Photography

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Bruisende afsluiting DVDU 2021