Logo Pay for People

‘Brisker is een allround HR-dienstverlener’

Patrick Bakker, CEO van de Brisker Group waar Pay for People deel van uitmaakt, vertelt in een interview met Flexmarkt.nl waarom we onze dienstverlening op de flexmarkt drastisch hebben omgegooid. Met de komst van de WAB in 2020 kreeg de payrollsector harde klappen en daar komt dit jaar het SER-advies in navolging van Borstlap nog eens bij. Wet- en regelgeving gaat payroll in de nabije toekomst hoe dan ook verder aan banden leggen. Wat doen payrollbedrijven met dat vooruitzicht?

Bericht 15 september 2021
Patrick Bakker

Patrick Bakker in gesprek met Flexmarkt over schaalgrootte en groei

In eerste instantie wilde Patrick Bakker eigenlijk niet meewerken aan een interview over payroll. “Dan worden wij weer neergezet als een payrollbedrijf. En dat zijn we niet”, laat hij in het interview weten. “Al ruim voor de invoering van de WAB hebben we een transitie ingezet om ons breder te ontwikkelen met als doel om onze klanten alle vormen van dienstverlening op de arbeidsmarkt te bieden: uitzenden, payroll, freelance en zzp”, gaat Bakker verder. “Zo is Brisker momenteel voornamelijk een digitale uitzendorganisatie, inclusief backoffice voor intermediairs (Pay for People), verzorgt het verloning voor freelancers, boekhouding voor zzp’ers en salarisadministratie voor organisaties.” Bakker benadrukt dat uitzenden het grootste aandeel in de omzet heeft en dat payroll nog slechts een gering deel daarvan uitmaakt. Natuurlijk is deze transitie mede ingegeven door verwachte wet- en regelgeving, geeft Bakker toe, maar ook doordat de organisatie een duidelijke buy & build-strategie voert gericht op schaalgrootte en groei. En die groei zit nu eenmaal niet in payroll, wel in andere vormen van flexdienstverlening.

Omkatten naar uitzenden?

Uitzenden vormt tegenwoordig de hoofdmoot voor Brisker en er heeft dus wel degelijk een verschuiving plaatsgevonden van payroll naar uitzenden. Er barstte vorig jaar een golf van kritiek los onder payrollers dat collega-payrollers zich sinds de komst van de WAB voordoen als uitzenders. Door te doen alsof zij een allocatieve functie vervullen – en de payrollcontracten om te katten naar uitzendcontracten – kunnen zij dan gebruik blijven maken van het lichtere uitzendregime, schrijft Flexmarkt. Maar die kritiek werpt Bakker ver van zich. “Dat is onterecht. Het is niet zo dat wij hetzelfde doen als voorheen, maar dan onder een ander label. We vervullen nu ook daadwerkelijk die allocatiefunctie.” Volgens hem is het logisch dat sinds de WAB die verschuiving naar uitzenden plaatsvindt. “Op het moment dat de payrollpropositie verengd wordt door wet- en regelgeving, ga je als ondernemer andere markten aanboren. Dat geldt niet alleen voor Brisker, maar ook voor meerdere partijen.”

Het hele interview met Patrick Bakker lees je op Flexmarkt.nl

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / ‘Brisker is een allround HR-dienstverlener’